Reden om te stoppen met roken.

De enige reden dat ik wilde stoppen met roken is dat ik de baas wil zijn over de sigaret.Ik merkte dat ik mijzelf soms verplicht voelde om te roken 25 jaren lang.En ik hekelde mijzelf dat ik het niet kon tegen gaan.Ik stop niet met roken omdat ik gezonder wil leven of langer wil leven,ik stop omdat ik dat wil.De behandelaar zei op 11-09 mag u vanaf 14.00 niet meer roken.Ik werdt wakker en dacht ok tot 14.00 kan ik veel roken en dan stop ik.Lees de vorige zin wat een klink klare onzin,ik was net wakker dus had al 6 uren niet gerookt als ik het nu zou vol houden tot 14.00 had ik al een voorsprong en had ik het zelf in de hand en bepaalde zo mijn eigen stop poging.Ik heb altijd gezegt dat ik hulp nodig zou hebben om te stoppen met roken ik ben een zware roker en ben verslaafd aan nicotine met andere woorden een nicotine junk.Meer dan 30 sigaretten elke dag.Ik liep met mijn familie over de pretpark drievliet en rookte en dacht waarom besmeur ik deze kinderen met mijn rook van mijn sigaret dus heb mij aangemeld samen met mijn vrouw voor een laser sessie verder geen pleisters of nicotine kaugum ik heb wel heel veel drop en lollie en kauwgom gekocht ook drink ik voor het eerst in mijn leven spa blauw en heel veel noten,ik ga elke dag opdrukken dus als ik wat aankom zet ik dat direct om in spieren.Dus Ik zal weer gaan roken maar ik zal zelf bepalen wanneer ik wil roken.Ik ben nu sinds 23.00 op 10-09-2019 tot nu 3 dagen en 11 uren voor het eerst in mijn leven gestopt met roken,WAUW en maybe rook ik nooit meer maar dat bepaal ik zelf.Ik kan gewoon bier drinken en niet roken ik kan gewoon koffie drinken en niet roken.IK BEN STERK EN TROTS OP MIJ ZELF.Er schuilt wel 1 kleine gevaartje als u mij nu boos maakt hebt u kans dat ik mijn schoen uit trek en hem naar uw hoofd smijt alvast mijn excuses en mocht het zover komen geeft u mijn schoen dan aub terug.En verders nog ene prettige dag.

25-1-2020 3276 uren gestopt 136,5 dagen 34 weken en 7,5 kg gewicht erbij.

Wat gebeurt er in je lichaam als je stopt met roken?

1. 20 Minuten na je laatste sigaret daalt je bloeddruk en is je polsslag weer normaal. Dat is een lekker begin! Binnen twee uur na je laatste sigaret word je onrustig en voel je een enorme behoefte aan een sigaret. Ook kun je een fiks hongergevoel krijgen. Argh… Je wil NU een sigaret! De onrust en het stressgevoel zitten in je hoofd, maar je lichaam zegt wat anders. Je hebt nog steeds een normale pols en een lagere bloeddruk dan toen je nog rookte…

2. Na 8 uur is het koolmonoxide niveau en het zuurstofgehalte in je bloed weer normaal. Dus, minder stress voor je lichaam. Het hoeft immers niet meer zo hard te werken om alle schadelijke stoffen die je inhaleerde te verwerken. Je begint nu al te herstellen van al die jaren roken. En dat merk je. Je wordt slaperig, krijgt misschien wat hoofdpijn, moet meer hoesten en voelt je wat hangerig.

3. Je lijf is hard aan het werk, dus je mag er best even goed voor zorgen. Dus: gezond eten, lekker naar buiten, sporten en vooral veel water drinken!

4. Al na 24 uur vermindert de kans op een hartaanval. Goed bezig! Het laagje wat je op je tong gerookt hebt, verdwijnt na ongeveer 48 uur. Eten smaakt beter en je reukvermogen verbetert. Lekker hoor, je zintuigen komen letterlijk weer op adem na al die jaren in de verdrukking te hebben gezeten.

5. Na 3 dagen is de nicotine compleet uit je lichaam verdwenen en merk je dat je beter kunt ademen. Maak daar gebruik van en haal als je buiten bent een paar keer diep adem. Je longen zijn blij met deze schone zuurstof!

6. In 2 tot 3 maanden is je longcapaciteit met 30 % verbeterd. Dat merk je vooral als je lekker aan het sporten bent geslagen. Je conditie gaat met sprongen vooruit en je bent niet meer zo snel buiten adem. Traplopen is bijna een fluitje van een cent. Je voelt je fitter en ziet er stukken beter uit. Je gezicht heeft meer kleur gekregen en je huid is beter doorbloed.

7. Na 1 maand groeien de trilhaartjes in de longen weer en na 9 maanden rookvrij zijn ze in staat om het slijm uit je longen beter te verwerken. Je longen beginnen aan de grote schoonmaak. Helaas zijn er longblaasjes onherstelbaar verloren gegaan gedurende de tijd dat je gerookt hebt en hebben ze hun elasticiteit verloren. Maar, hoe langer je rookvrij bent, hoe beter je longcapaciteit wordt en hoe meer energie je krijgt. Prachtig toch, dat je lichaam in staat is om zich te herstellen?

Uitgelichte berichten
Recente berichten