Geboorte van mijn broertje Anand 20-02-1991

Voor dat Anand geboren werdt was ik de jongste,mijn ma vertelde mij er komt een andere kleine en ik was zo blij,ik zou niet meer de jongste zijn en ik zou ook broer worden.Toen mijn ma moest bevallen hebben ze ons gedeponeert bij een zwager ik zat boos op de bank ik wilde naar mijn ma.Men vertelde nee Wiedjai je moet hier blijven en ik bleef zeiken en ik zou niet gaan slapen.Ze belde rond en s avonds na 21.00 zou mijn opa en oma komen uit Amsterdam,oh wat was ik blij ze kwamen mij en mijn broer halen en ik stapte in en zei en gaan we naar ma en mij opa zegt nee we gaan naar Amsterdam en ik zei ok opa ik had zoveel respect voor hem en oma,ik kon niet eens er tegen in gaan,mijn opa was een nederandse man en een oud brandweer commadant van de Amsterdamse brandweer heer Scherf.Hij woonde in een oud brandweer kazerne 4 of 5 verdiepiengen op de hoek van de ruyterkade tegen over het ei meer.Op de dag van Anand zijn thuis komen reden we uit Amsterdam naar Rotterdam en we waren verheugd.Mijn broer mocht hem eerst vasthouden en ik huilde rennend de trap op ik was de grote broer maar was vergeten dat de rest ook een broertje had en ik weer de laatste die hem mocht beet houden.Later strompelde ik naar beneden en mocht ik hem eindelijk vast houden.Hij is de mooiste kind van mijn ma de liefste en de zorgzaamste,de enige pech wat hij had is de grote leeftijds verschil en het ontbreken van familie buiten ons gezin die hem de aandacht gaf,wij waren immers zelf al hard in gevecht met het dagelijkse leven en dat gevecht zorgde ervoor dat Anand niet de aandacht altijd kon krijgen van zijn zus en broers mijn ma was er wel 24 - 7 voor hem.Anand was als peuter iemand die mij vaak geschreeuw opleverde van mijn ma als ik hem corrigeerde dan ging hij huilen en gaf mijn ma mij ervan langs,wel heb ik hem zijn eerste stappen laten nemen.Anand was een rustige jongen die tijdens goede tijden in slaap viel op de bank en mijn ma hem optilde en hem in bed legde.Anand zijn vader was een vervelende man eens ging hij te ver en ik vertelde mijn ma straight of zet hem eruit of ik maak hem af,mijn ma keek naar mij en zette hem eruit.Mijn ma is en moeder die altijd goed voor haar kinderen is en ik vind het heel erg voor haar hem te moeten verliezen.Anand heeft een hart puur van goud toen hij ouder werdt en ik kwam van school was het eerste ma waar is Anand oh hij is met alex oh ok dan is het goed.Anand was in hoogvliet beschermt immers waren zijn broers de boys from the hood die met iedereen cool waren en je hoefde niet proberen je vinger uit te steken want dan ging je een stukje vliegen.Hoogvliet straten was onze thuis basis en we respecteerden iedereen en iedereen ons.Anand hielp mij mijn moeder van mijn kinderen te versieren,hij nam het voor mij op als iemand mijn naam noemde dan sprong hij al op en praat je nu over mijn broer en dat kan je niet maken Anand is mijn duurste bezit mijn diamant mijn kleine broertje.Toen mijn ma verhuisde naar barendrecht kocht ik mijn huis in Spijkenisse.Anand vroeg mij Wiedjai jou kleding ligt er nog minimaal 200 euro per stuk,ik vertelde hem Anand pak alles ik ben er over heen en ik moet me netjes kleden voor mijn gezin en nam alles mee,mijn ma verbood hem om buiten ermee te lopen omdat ze bang was dat men hem zou beroven,hij droeg de kleding alleeen binnen.Als grote broer zie ik het als falen dat mijn broertje er niet meer is en ik weet dat ik dit nooit had kunnen voor komen maar dat gevoel blijft.Soms zie ik kinderen lopen sprekend Anand en ik kijk ze na en denk dan aan hem,ik gun het alle mensen een broertje te hebben en ik wijs men op het feit goed op te letten en te beschermen.Soms kijk ik naar twee broertjes op straat en ben ik jaloers maar dat is niet vreemd aangezien ik de mijne kwijt ben ik gun men hun broertje en waar ik kan helpen help ik al zou dat mij mijn eigen leven kosten.Anand blijft mijn broertje en Anand gaat op 20-02-2019 ff tellen 28 jaar worden.Voor altijd in ons hart en we missen jou heel erg.

Uitgelichte berichten
Recente berichten