Zelfde kansen of kansen creeren

Ik ben geboren in Nederland met ouders geboren in Suriname en hun voor ouders die als slaven uit India gehaald zijn en keihard hebben gewerkt.Ik ben geboren in een boeren dorp en de mensen daar waren niet allemaal eens met Surinamers hun hadden ook niet beslist of mijn ouders over mochten komen dat kwam van de macht hebbers in Nederland.Op mijn 8ste verhuisde we naar Rotterdam daar werdt ik geconfronteerd met chinezen en Turkse mensen.Die had ik nog nooit gezien.Binnen 10 minuten op straat had ik een chinees plat geslagen want uit het niets mepte hij mijn nederlandse buurjongen neer.Ik heb mij moeten aanpassen mijn broers maakten fouten en ik keek over mijn ma der schouder mee.Ik leerde er van.Mijn ma had het niet breed maar altijd wist ze toch het goede uit het leven voor ons te verzorgen.Toen mijn ma een bij baantje had ging ik met haar mee en uiteindelijk werdt ze gekort op haar uitkering.Dus zo blijf je dus hangen.Als ze een dure schoen voor mij wou kopen zei ik nee ma.Ik neem wel de goedkope en geef Rakesh maar die dure want hij heb het harder nodig.Ik was niet inhalig.Eens had ik iets gepikt en ik zat een paar uren vast en ik kwam thuis en mijn ma stond voor het raaam.Ze zei me niets en warmde mijn eten op ik ging eten en dacht ja nou dit mag niet meer gebeuren.Ik ging 2 x per week trainen voor voetbal en voetbalde zaterdag en zondag met veel plezier.Ik was een sportman en aanhanger van Ajax in Rotterdam.Men noemde mij nep ik vertelde men Feyenoord kan niet voetballen.Later ben ik toch iets meer Feyenoorder geworden want vond hun sneu.De best mag winnen.Op mijn 16 de zei ik tegen mijn ma ik wordt directeur ergens ik weet het zeker.Ik had de wil de intentie elke baantje zei ik ik wil chef worden en na mijn vbo ging ik niet vakantie vieren ik ging rechtstreeks naar het uitzendbureau werk zoeken en heb de 2 weken gewerkt en ging naar mijn pa.Ik gaf mij betaalpas aan mijn ma en zei ik wil dat je het geld gebruikt voor jullie dan zit ik niet bij mijn pa met een slecht gevoel.Na mijn opleidingen ging ik solliciteren en kwam ergens en de baas zei tegen mij ik neem jou niet aan.Ik vroeg waarom hij zei jij heb meer papieren dan mij en jij gaat op mijn stoel zitten ik dacht toen wat een sukkel zeg maar achteraf had hij gelijk.Hij zag mijn potentie.Uiteindelijk werkte ik na diverse baantjes bij mijn broer.Rakesh was gevallen van het steiger en kon geen motivatie meer vinden terug te keren.Ik nam zijn plek in en ik vond dat ik harder werkte dan de rest.Eens waren we aan het werk en ik vroeg de monteur he laat mij even dit stukje demonteren en hij zei opdonderen je bent een sjouwer en ik zei ok.De volgende ochtend was het sneeuw ik reed langs zijn huis en hij kwam naar beneden 2 meter achter de auto gaf ik gas en hij rennen.Ik kwam bij mijn andere maat en hij vroeg waar is de monteur en ik vertelde hem die is niet op komen dagen wij gaan nu tikken.En van die dag werdt ik monteur.Mijn broer had moeite mij voor de leeuwen te gooien en hield mij onder zijn monteurs maar ik werdt het zat dat hun met alle eer op strijkten ik werkte me kapot.Eens was het regen en de Oud directeur van dutch kwam en hij zei in de keet gaat jullie nog wat doen en ene sukkel zegt nou ik kan ze niet motiveren.Ik stond op en nam mijn maat mee en ging aan het werk die ander 5 bleven zitten.Ik dacht dat kun je toch niet maken.Die zelfde directeur gaf mij de eerste klus uit mijn eigen onderneming en ik was beschermd onder hem.Eens eiste ik van mijn broer een eigen werk en hij zei dat ik minder goed was dan de oudere jongens.Ik zei stop de auto en ik stapte uit en liep 5 km naar huis en werdt zelfstandig ondernemer.Ene blik uit mijn moeder der indringende ogen en de woorden jij blijft klein he je wordt niet groter gaat ik nooit vergeten zij kent mijn potentie en die woorden blijven mij altijd bij.Ik kom ook wel eens mensen tegen die rasistisch zijn maar daar ga ik mee om.Mijn bloed is zo sterk dat ik verbonden met het dna uit de slaven tijd.Ik ben trots op wie ik ben en ik ben trots Nederlander te zijn.Al jullie azijn zeikers om dingen te verpesten door foutief te handelen tegen racisme en kinder feesten te verpesten en haat zo te zaaaien richting mij en mijn kinderen.Ik voel jullie maar demonstreer slimmer ga niet met je gebrekkig Nederlands op tv slap lullen over zwarte piet.Pak het bij de wortel en wees vreedzaam.Onze achter achter groot ouders zouden in hun graf omdraaien als wij deze eerlijk gekregen kansen niet zouden benutten.Wij kunnen op bouwen voor onze kinderen in de derde rijkste land ter wereld.Het is moeilijk maar waar een wil is is een weg.En niet die Sylvanna Simons volgen die stof laat op waaien en het zo moeilijker maakt.Wij allemaal zijn Nederland en wij hebben de keuze bevalt het niet vertrek dan naar waar je je wel thuis voelt.Als men zwarte piet wist dan wist men een vriend van mij en als je dat doet dan ben je een zwakkeling je bent zwak voor een andere samenleving in Suriname zelf viert men dit feest en als wij daar lopen noemen ze mij ook bakkara of Holland.Het moraal van dit allemaal is.In het leven moet je alleen concentreeren op het opbouwen van je eigen imperium voor je kinderen en laten zien dat je goede bedoelingen heb we hebben geen generaties hier maar wij zijn de beginselen van kolonies.Dus ja hebben wij het zwaarder maar gebruik het niet als excuus.Er zijn kansen genoeg wees creatief.Haal kracht uit alles en zo over win je racisme zo over win je het leven en zo ben je een nette nakomeling uit de slaven tijd.

Uitgelichte berichten
Recente berichten