Surinamers

Mijn ouders en voor ouders komen uit Suriname,maar ben ik een Surinamer? Nee ik voel mij in hart en nieren een Nederlander,een Nieuw generatie Nederlander en kan er niets aan doen.Want Surinamers zijn niet echt Surinamers het,zijn mensen die met een bananen boot gesleept zijn uit een ander continent.(sorry maar dat is de waarheid.)Suriname was van de Inca en die zijn nu in een hoekje gedreven in hun eigen land.Mijn roots ligt in India,maar aangezien we allemaal beetje afrikaan zijn zit ik in identiteits crisis.Maar dat boeit niet.Ben gelukkig waar ik nu zit.Eens was ik op school en een grote brede sterke surinaamse afro afrikaanse vrouw keek mij aan met grote boze ogen,ik zag gewoon verderf in haar ogen.Ze zei ja jullie koelies hebben ons land afgepakt,ik keek achter mij en zag geen koelie en dacht heb ze het nou tegen mij......jaaa die idioot bedoelt mij en ik dacht gewoon door lopen en vooruit kijken.Gelukkig gebeurde er niets,maar zette me wel aan het denken en ik ging op onderzoek op latere leeftijd.Die labiel had geen recht omdat tegen mij te zetten het punt is,hindoestanen en afro afrikanen,moesten daar werken en puntje bij paaltje toen men vrij was,gingen de hindoestanen werken en opbouwen en de vele afro afrikanen waren te lui.Er waren ook minder luie afro afrikanen maar de meesten waren lui.Dus vandaar dat hindoestanen de over hand namen in het land.En ten tweede is het haar land niet zij is gewoon een pure afrikaanse met een grote bek en ze lijkt op een man.Conclusie Suriname is van de inca.Ooit wil ik wel een stuk land kopen en mijn huisje daar bouwen om er te genieten van mijn pensioen.Mijn familie die ik amper ken heb een net bestaan daar.

Uitgelichte berichten
Recente berichten