Goed of niet goed

Men spreekt vaak van een goed mens of een slecht mens.Slechte mensen bestaan in mijn optiek niet.Ik spreek van goede mensen of niet goede mensen,omdat als je iemand slecht noemt,je hem gelijk in een hoek stopt met een hoge muur en zijn moraal verder naar beneden halen.Zal je hem niet goed noemen dan is de drempel om te verbeteren lager want goed en niet goed ligt dichter bij elkaar.Een voorbeeld is ook als men spreekt over,dat is een goede steiger.Of als men zegt jou steiger is slecht,dan voelt men zich gelijk beroerd en is de drempel hoger om te verbeteren,maar spreekt men van een niet goede steiger dan zijn de verbeter opties makkelijker en is men eerder bereid te verbeteren.Slecht bestaat dus niet.Als men niet goed is kan men altijd veranderen naar goed of andersom en lukt dat ook niet dan zijn er altijd nog instellingen zoals psychiatrische ziekenhuizen of tbs klinieken iedereen verdient meerdere kansen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten